Pääsiäinen on lienee vuoden näkyvin ja mainittavin juhla täällä Espanjassa, pääsiäisen vietto näkyy ja kuuluu. Mahtavat kulkueet kiertävät viikon ajan kaupunkien kaduilla, torvet soi ja rummut paukkuu. Palmusunnuntaina kannetaan kirkoista ensimmäiset pasot, jotka voivat painaa jopa lähes 1500kg.

P4133152-normal.jpg

Näitä pyhäinkuvia kannetaan miesvoimin ympäri kaupungin katuja ja mukana kulkueissa on huppupäisiä nazarenoja (katuvaisia) jotka monelle tuovat mieleen KuKlux klaanin, vaikka niillä ei ole mitään yhteyttä toisiinsa.

P4163171-normal.jpg


Aikoinaan inkvisiition aikaan uskonnollisista rikoksista tuomitut joutuivat pukeutumaan ambenito vaatteeseen ja laittamaan päähänsä tötterön, joita oli sitten pidettävä kadulla koko tuomion ajan, niin että joutui julkisen pikan ja halveksunnan kohteeksi. Sieltä ne sitten on kulkeutuneet näihin pääsiäis menoihin.

P4133145-normal.jpgP4133133-normal.jpg

Näille kuville valitsevat uskonnolliset veljeskunnat (killat) keskuudestaan kantajat ja on kunnia tehtävä päästä kantamaan tuollaista kuvaa. Joissain veljeskunnissa voi tulla kalliiksi asut, tarkoin määrätyt kirjailut ja valmistusmateriaalit nazareno asuun saattavat aiheuttaa jopa 1000€ kulut. Kantajien asut on huomattavasti edullisempia.

Pyhänviikon jokaisena iltana ja öisinkin on näitä kulkueita, torvet soi ja rummut paukkuu, tunnelma on uskomaton. Meikäläiuselle ei ole avautunut kokonaan koko touhu, mutta kokemuksena tapahtuma on vaikuttava.

P4133137-normal.jpg