Innostuin taas lähtemään pienelle matkalle, joten elämänkumppanin kans kamoja laukkuun ja auton keula kohti Segura vuoristoa. Ajeltiin alkumatka jo vanhastaan tuttuja reittejä Elche de la sierraan, joka on pieni kaupunki Seguran rinteillä. Sielläpä tietysti kahviteltiin ja seurailtiin hetken aikaa elämän menoo. Matka jatkui ja maisemat muuttui pikkuhiljaa jylhemmiksi. Uskomattoman kaunista ja vihreää on luonto niillä rinteillä. Seuraava etappi oli Riopar, joka on pieni kiva kaupunki. Siellä myäs hetken verran katseltiin ja ihailtiin paikkaa. Täytyy myös mainita vanha Rioparin (Riopar viejo) kylä, uteliaisuuttani sinne ajelin, sinne nousu olikin sitten elämys, tie kiersi jyrkkää vuoren rinnettä täydellistä serpentiiniä. Siinä oli tasamaihin tottuneella pikkasen totinen naama, mutta niin vain sekin selviteltiin. Syötiin ja ja katseltiin paikkoja. Ihmettelen kovasti miten sinne aikoinaan rakennettu, todella jyrkkärinteinen vuorenhuippu.

P5033345-normal.jpg

P5033346-normal.jpg

Rioparista lähdimme ajeleen eteenpäin kohti Silesin kaupunkia, se olikin aivan erityisen kaunis paikka, keskeisenä hieno puistokatu, jossa baareja ja terasseja,kävelykatu, jossa oli varattu kapea väylä autolikenteellekin. Vihreää, vihreää oli luonto ja raikas vuori ilma, vaikka lämpömittari näytti +30C.

Matka jatkui parin kylän kautta Puente de Genaveen, joka oli kohteena puolimatkassa, siellä viivyttiin kolme yötä hotellissa. Hotelli oli varsin erikoinen, vanha myllyrakennus isoine pihoineen, oikeastaan majatalo, eikä perinteinen hotelli. Sisustukseltaan majapaikka muistutti jotain kotiseutumuseota, viihtyisä ja rauhallinen paikka.

P5043469-normal.jpg

P5043451-normal.jpg

P5043402-normal.jpg

Puente de Genave oli hiljainen kaupunki joen rannalla, ja siitä oli hyvä tehdä matkoja ympäristön pieniin vuoristokyliin.

Matkaa jatkettiin yli mahtavimman seguran, Hornos, Pontones ja muutama muu pieni kylä.

P5053478-normal.jpg

P5043387-normal.jpg

P5053496-normal.jpg

seuraava yäpymis paikka Caravaca de la cruz. Pari yötä siellä, kaupungissa oli juur ollu viikon fiesta ja mekin kerettiin nähdä viimeinen juhlakulkue siellä. Muuten kaupunki ei kovin kummoinen ollut, joitain vanhoja kirkkoja ja muita rakennuksia. Sieltä ajeltiin sitten kotiin Torreviejaan.

Matka kaikkiaan oli mielenkiintoinen ja antoisa. Nyt sitten kesä edessä ja kuuma kausi, joten on taas hyvää aikaa miettiä minne päin syksyllä matkustelee.

P5053565-normal.jpg

P5053543-normal.jpg