Cuencan kaupunki sijaitsee Madridin ja Valencian puolivälissä keskisessä Espanjassa, erittäin jylhässä vuoristossa, Jucarjoki virtaa syvässä rotkossa läpi kaupungin. Cuenca ei ole mitenkään koolla pilattu, noin 50000 asukasta, mutta se oon viihtyisä ja kaunis. Vanhakaupunki on aikoinaan rakennettu korkealle vuoren rinteelle Jucar joen rannalle. Kun astelee vanhan kupungin kaduilla tuntuu kuin olisi palannut ajassa joitain satoja vuosia taaksepäin, vain aasit ja hevoset puuttuvat, ja ne on vaihtuneet autoihin, joita niitäkään ei kovin ruuhkaksi asti ole, toisin kuin uudessa osassa Cuencaa. Vanha kaupunki nähtävyyksineen on parasta mitä Cuencasta löytyy. Kuuluisat riippuvat talot ovat erikoisesti näkemisen arvoiset, 1500 luvulla rakennetut talot on pystysuoraan vuorenrinteeseen rakennettu, ja ainakin minut sai miettimään, kuinka siihenaikaan on pystytty sellaiset rakentaan.MCB1-normal.jpg

Kuljeskelin pari päivää vanhan kaupungin kujia ja uskaltauduin jopa San Bablon sillalle, se oli kyllä meikäläiselle huima temppu, sillä sillalta on pudotusta joki rotkoon 40 metriä.Alkuperäinen silta on rakennettu 1533- 1589, jouduttu kyllä uusimaan ja muutettu teräsrakenteiseksi 1902. Sillan päässä sijaitsee myös San Bablon luostari, joka nykyisin toimii hotellina.

MCB3-normal.jpg

MCB6-normal.jpg Plaza majorilla sijaitsee raatihuone joka on rakennettu kuningas Kaarle kolmannen aikaan ja valmistui 1762 tie aukealle kulkee talon alitse kaariportista. Aukealla oli miellyttävä istuskella ja nauttia virvokkeita seuraillen elämää. Siellä istuessani mietiskelin kuinka samoilla kujilla oli jo satoja vuosia tepastellu kulkijoita, ehkäpä joku suomalainenkin on siellä aikojen saatossa poikennu.


MCB4-normal.jpg

Kiertelin myös jonkinverran Cuencan ympäristöä ja ihailin maisemia, jylhät vuoret ja ja vihreät mäntymetsät, muutama pieni kylä, kaunista on luonto Espanjassa. MCB%20CUENCA-normal.jpg

Mielestäni Cuenca ympäristöineen on mielenkiintoista ja kaunista, joten jos aikaa ja kiinostusta matkusteluun on, niin kannattaa käydä siellä. Matkaan kannattaa varata aikaa, ainakin jos haluaa nähdä Espanjaa muutenki kuin moottoritieltä, minä ajelin halki maaseudun, läpi pienten kaupunkien ja mittariin kertyi kilometrejä kaikkiaan noin 1000.